24 nov. 2013

Pannelap voor kerst


Om voor de kerst wat leuke accessoires in huis te hebben ben ik druk op zoek naar leuke kerst patroontjes. Ik weet dat de sint nog moet komen, en die staat dan ook te pronken met piet in de vensterbank.
Maar om met kerst alles af te hebben, moet ik nu toch echt wel aan de slag gaan. 
En ik begin vandaag met dit leuke patroon van de sneeuwpoppen op een pannenlap. Het patroon heb ik via Drops gevonden en de wol die ik gebruik komt van de Wibra.

PATROON:
Zie telpatronen M.1A en M.1B. De telpatronen geven de goede kant van het werk weer. Het hele patroon wordt in tricotst gebreid.

FRANSE KNOOP (zie figuur 1):
Steek een borduurnaald met draad van de verkeerde kant naar de goede kant door de st waar de knoop moet komen. Hou de punt van de naald plat tegen het werk en draai de draad twee keer stevig om de punt heen. Haal voorzichtig de naald door de lussen zodat er een dubbele knoop tegen het werk komt te liggen. Steek de naald weer in het werk vlak naast het knoopje (niet precies in dezelfde steek, anders blijft de knoop niet zitten), haal de draad naar de achterkant van het werk en zet vast.
--------------------------------------------------------

PANNENLAP:
Wordt in de rondte gebreid op de rondbreinld.
Zet 74 st op met rondbreinld 4 mm en naturel. Plaats 1 markeerder in de 1e st aan het begin van de nld en 1 markeerder in de 38e st (= zijkanten). Ga verder en brei als volgt: * 1 keer telpatroon M.1A, 3 keer telpatroon M.1B *, herhaal van *-* in totaal 2 keer. Ga verder tot telpatroon M.1A en M.1B een keer in de hoogte zijn gebreid. Kant af met naturel. Borduur Franse knoopjes met zwart waar een ster is in het telpatroon. Leg de pannenlap plat zodat de st met de markeerders aan de zijkanten komen.

GEHAAKTE RAND:
Haak de hele rand met naturel en haaknld 4 mm. Haak aan de goede kant door beide lagen heen. Begin aan de bovenkant in de linker hoek en haak langs de rand van de pannenlap als volgt:
TOER 1: Haak 1 v in de hoek, haak dan 1 v in iedere st langs de hele rand en eindig met 14 l voor het ophanglusje. Zet het lusje vast met 1 hv in de v in de hoek aan het begin van de toer.
TOER 2: Haak * 3 l, 1 v in de eerste van de 3 l (= 1 picot), sla 2 v over, 1 v in de volgende v *, herhaal van *-* en eindig met 14 v langs het ophanglusje en 1 hv in de hv van de vorige toer. Knip de draad af en zet vast.

Telpatroon

rood
naturel
zwart
Franse knoop
oranje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...