23 nov. 2013

Gehaakt randje om deken, het patroon


In een eerder bericht liet ik al een klein begin zien van mijn deken waar ik een randje om heen aan het haken was. Hier dan het resultaat.


Uiteindelijk heb ik zelf een randje bedacht met wat inspiratie van andere patronen. Het haakte makkelijk weg, en staat heel mooi om de deken heen. 

Het patroon:

1e toer: Vasten in elke steek
2e toer: Haak in de eerste vaste 4 lossen, haak de vierde losse in de derde vaste met een halve vaste. Herhaal dit tot je de toer rond bent. 
3e toer: Haak 5 stokjes in grote lus van de vorige toer met de 4 lossen. Sla een grote lus over en haak dan 3 stokjes in de volgende lus, 1 losse en nog eens drie stokjes in de zelfde lus. Sla een lus over en herhaal.
4e toer: Haak 3 lossen, haak een vaste tussen het 2e en 3e stokje. Haak 3 lossen en haak een vaste tussen het 3e en 4e stokje. Haak 3 lossen en haak een vaste naast de stokjes. 
Haak 4 lossen, haak een vaste tussen het 3e en 4e stokje. Haak 4 lossen. Haak een vaste tussen dezelfde steek als net. Haak 4 lossen en haak een vaste na het laatste stokje. Herhaal tot de toer rond is.

3 opmerkingen:

 1. Very nice!Good color combination too!Well done!
  I'm your new follower!
  big hugs from Greece!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi! Thanks for your message :-) All the way from Greece!!! Love it <3
   And welcome on my blog.
   Carol

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...