9 nov. 2013

Poef breien


Een mooie poef om lekker met je voeten op te rusten, op de website van Drops garen vond ik dit gratis patroon voor een poef.

Omtrek: ongeveer 150 – 185 cm (inclusief vulling)
Diameter: 50 - 60 cm
Hoogte: 28 - 40 cm
Materiaal: DROPS ESKIMO
800-1600 gr. kleur nr. 21, denimblauw
of gebruik:
800-1600 gr. kleur nr. 26, pink

Materiaal: DROPS POLARIS
1200 - 2300 gr. van de kleur van uw keus. Zie kleurenkaart.

DROPS BREINLD 15 mm - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 5 st x 16 nld in ribbelst met 4 draden Eskimo (of 2 draden Polaris) = 10 x 10 cm.

1-2 donzen dekbedden (de dekbedden dienen van dons te zijn omdat dit makkelijk te vormen is. Kies een gemiddelde dikte, wij hebben zomer donzen dekbedden gebruikt met een gewicht van ongeveer 1400 g).

1 stuk tricotstof in dezelfde kleur als het kussen/poef (om het dekbed te beschermen en te bedekken). 

RIBBELST (heen en weer gebreid op de nld):
brei alle nld recht.

TIP VOOR HET METEN:
Hang het werk over de leuning van een stoel om het losser te maken. Meet in het midden van het werk.
--------------------------------------------------------

KUSSEN/POEF:
Wordt zijdelings gebreid. Zet 24-30 st op met nld 15 mm en 4 draden Eskimo. Brei 2 nld RIBBELST – zie boven! Ga verder in ribbelst met keerpunten als volgt om een gaatje te voorkomen aan de bovenkant en aan de onderkant: * Brei de nld tot er 4 st over zijn, keer het werk, trek de eerste st strak aan, brei de nld tot er 4 st over zijn, keer het werk, trek de eerste st strak aan, brei de nld tot er 8 st over zijn, keer het werk, trek de draad aan, brei de nld tot er 8 st over zijn, keer het werk, trek de eerste st strak aan, brei de teruggaande naald over 16-22 st. Brei 1 nld over alle st *. Herhaal van *-*. Kant bij een hoogte van ongeveer 120 -130 cm - Zie TIP VOOR HET METEN – losjes af.

AFWERKING:
Haal een dubbele draad door de buitenste lusjes van de buitenste st langs een kant van het werk, trek de draad voorzichtig aan en zet vast (= de onderkant). Herhaal aan de bovenkant maar trek de draad nog niet aan. Naai de opzet nld en afkant nld samen vanaf de onderkant en omhoog langs de kant.
Vul de kussen/poef als volgt (misschien heeft u 2 personen nodig!): Plaats de 2 op elkaar en trek de tricot lap er omheen. Plaats het dekbed in de kussen/poef – zorg ervoor dat de lap stof aan de buitenkant zit. Trek de draad aan de bovenkant samen en zet vast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...